SE MED HENDENE

Et formidlingsopplegg fra Nasjonalmuseet

14. – 28. januar 2021 | 1400 grader


Elin Aasheim

I annen halvdel av januar inviterer kunsthallen elever fra 5-7 trinn i Porsgrunn til formidlingsprosjektet SE MED HENDENE, fra Nasjonalmuseet for Kunst, Arkitektur og Design.

Kan hendene våre hjelpe oss med å se?

Deltakende elever får både se, lytte og modellere i leire når de gjør seg kjent med keramiske arbeider laget av ni forskjellige kunstnere i utstillingen SE MED HENDENE.

Leire er et materiale som menneskene har brukt i uminnelige tider. Leira er i utgangspunktet myk og formbar, men blir steinhard hvis den brennes ved høy temperatur.

Elevene får oppleve arbeider av Sofie Nørsteng, Irene Nordli, Jim Darbu, John Skognes, Kristin Opem, Guri Sandvik, Lillian Tørlen, Mette Strøm og Elin Aasheim. Utvalget av verk til utstillingen er gjort av Norske Kunsthåndverkere ved Andrea Scholze.

SE MED HENDENE formidles av Christina Peel og er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Kunsthåndverkere, Turneorganisasjonen og Nasjonalmuseet.

Lørdag 23. og søndag 24. januar inviteres det til helgeopplegg/ omvisning/ formidling for barn også utenfor målgruppa (5-7 trinn).

NB: Pga. lokale korona-restriksjoner er dette et tilbud som kun går til barn og unge med tilhørighet i Porsgrunn Kommune!

Ta kontakt med kunsthallen for påmelding: andreas@kunsthallgrenland.no

For mer informasjon om prosjektet,
gå til Nasjonalmuseet > klikk her