Den norske keramikeren Irene Nordli var i år med på prosjektet og utstillingen AfterGlow New Nordic Porcelain. I en nylig publisert artikkel av Ceramics Now får vi innblikk i arbeidet hennes med serien The Pillars, som ble vist under AfterGlow, samt Nordlis bakgrunn og lidenskap for porselen. Under AfterGlow var Irene Nordli sammen med en rekke andre kunstnere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland, der de alle skulle undersøke hva som var igjen av porselensindustrien i Norden. Flere av verkene var utstilt i Kunsthall Grenland, og flere arbeider er fortsatt utstilt på Clay Museum i Danmark og på Gustavsberg Porselinsmuseum i Sverige. 

I en video av et studiobesøk, laget av Norwegian Crafts og Revers Produksjon, forteller hun mer om sine verker, hva som inspirerer henne, ulike måter hun bygger opp skulpturene sine på, og residensoppholdet på Verkstedet 1400 Grader. Hun forteller også videre om kommende prosjekter og utstillinger, som innebærer en solo-utstilling på Kunsthall Grenland i 2023. 

Les hele artikkelen her og se video her

Tekst: Ingrid Borchgrevink Lund