Porselænshagen del 2

Christina Peel er født i 1977 i Lørenskog, og har en mastergrad fra 2004 ved institutt for keramikk, Kunsthøyskolen i Oslo.

Med utgangspunkt i geometriske former, volum og strukturer komponerer hun vegginstallasjoner i leire. Lys, refleksjoner og skyggevirkninger er viktige virkemidler i hennes arbeider. Hun jobber med materialets ulike egenskaper. Både som form og ulike overflatevirkninger, møter, relasjoner og reaksjoner mellom disse. 

Christina kommer til Porsgrunn denne høsten for å delta i formidlingsprosjektet Porselænshagen i regi av Kunsthall Grenland og Den Kulturelle Bæremeisen. Hun har lang erfaring med formidling for barn, både gjennom den kulturelle skolesekken, ulike skulpturkurs og større festivalarbeid. 

Porselænshagen retter seg mot barnehagene der tre ulike kunstnere gjennom en periode på to år skal introdusere ulike prosjekter i leire for barna. Her skal de få bygge, kjevle, trykke og forme i leire!

De andre deltagende kunstnerne er Eyvind Solli Andreassen og Sisse Lee.